You are using Easypano Virtual Tour Player to view your panorama, which requires Java Virtual Machine installed.
If you can't view the panorama, please download and install Sun JRE .
close
show/hide
show/hide

Ξενοδοχειο Ροδανθη

Το χωριό Κάστελλος, που αναφέρεται από την εποχή των Ενετών, βρίσκεται στον Αποκορωνα των Χανίων.
Είναι χτισμένο στην κορυφη ενός βράχου σχηματίζοντας έτσι ένα φυσικο κάστρο. Εκεί βρίσκεται ο ξενώνας μας.

Ένα πέτρινο κτήριο του 1929 που στέγασε το σπιτικό των παππούδων μας, μιας τυπικής αγροτικής  κρητικής οικογενειας, αγωνιστών της ζωής, ανακαινίστηκε με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική  και μετατράπηκε σε ξενώνα. Οι γνώσεις και το μεράκι της αρχιτέκτονος Τούλας Τριμανδήλη -Μαγκάνν, η αγάπη μας για τον τόπο, οι στιγμές που είχαμε βιώσει στον χώρο αυτό, οι αναμνήσεις και οι συναισθηματικοί δεσμοί με τους παππούδες μας που έχτισαν με τα χέρια τους αυτό το σπίτι αποτυπώθηκαν στο αποτέλεσμα.

Αντικείμενα της καθημερινότητας του παρελθόντος θα σας ταξιδέψουν σ’ αυτό. Τα εργαλεία, τα σύνεργα, τα σκεύη (αλέτρι, θρινάκι, κόσκινο, σίδερο, χειροκίνητη μηχανή ραψίματος, παλιό ραδιόφωνο με λυχνίες, οι σιδεριές από τις πόρτες και τα παράθυρα, πιθάρια λαδιού) υπάρχουν στο χώρο όχι σαν απλά διακοσμητικά στοιχεία αλλά σαν ανάμνηση των ανθρώπων που έζησαν εδώ και της εποχής τους…

Τα υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για το ντύσιμο του σπιτιού (κουρτίνες, κουβέρτες, μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα )αποτελούν οικογενειακά κειμήλια κατασκευασμένα από πρώτες ύλες της περιοχής που έγιναν νήμα με τις πλέον απλές παραδοσιακές μεθόδους, υφάνθηκαν στον αργαλειό και έχουν ηλικία περίπου 100 χρόνων.

Οι πινελιές από τοπικούς ζωγράφους  στα έπιπλα, τα υπέροχα παραδοσιακά φωτιστικά, τα μεταλλικά κομμάτια της οικοδομής, κατασκευασμένα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα θα συμπληρώσουν το ταξίδι σας. Τα παραπάνω αντικείμενα πολύτιμα για μας, αποφασίσαμε ότι αξίζει τον κόπο να τα μοιραστούμε μαζί σας, για να γευτούμε τη χαρά της προσφοράς.

Ο ξενώνας αποτελείται από τέσσερα παραμυθένια, καλαίσθητα δωμάτια, με λιτή πολυτέλεια, καθένα ξεχωριστό και διαφορετικό από τα υπόλοιπα, που αποπνέουν ζεστασιά και αίσθηση οικειότητας.

Στόχος μας είναι ο κάθε φιλοξενούμενος να νοιώσει ότι επισκέπτεται το σπίτι των δικών του παππούδων, να βιώσει τη γνήσια κρητική φιλοξενία, να γευτεί παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, να ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή.

Η ιδιαίτερα ξεχωριστή θέση του ξενώνα με την μαγευτικη θέα του κρητικού πελάγους, του όγκου των Λευκών Ορέων, και του υπέροχου δασους της περιοχής με τις κουμαριες,και τις βελανιδιες , οι απίστευτες διαδρομές προς τα γύρω χωρια, η υπέροχη λίμνη του Κουρνά σε απόσταση αναπνοής, οι πηγες και οι μυλοι της Αργυρούπολης, η παραλία του Καβρού και της Γεωργιούπολης προσφέρουν ευκαιρίες για πλήθος δραστηριοτήτων.

Μεγάλος αριθμός εκκλησιών με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, θα αποσπάσουν την προσοχή σας στους περιπάτους σας.
Απολαύστε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από την ταράτσα του ξενώνα.

Χαρείτε την ιδιωτικότητα της πισίνας του. Νοιώστε το άρωμα των αρωματικών φυτών του κήπου. Διοργανώστε βραδιές barbeque.

Διαλέξτε ένα από τα τέσσερα δωμάτια ή ολόκληρο τον ξενώνα με τις δώδεκα κλίνες παρέα με τους φίλους σας και εξαργυρώστε τη διαμονή σας σε πολύτιμη εμπειρία που θα κουβαλάτε για πάντα μαζί σας. Στόχος μας είναι ο ξενώνας μας να γίνει για σας όχι αυτός που επισκεφτήκατε, αλλά αυτός στον οποίο θα επιστρέψετε.